top of page

Богуславські «Шершні» набирають висоту.

Щотижня на катку "Льодограй" збираються хокеїсти - аматори, які довгі роки підтримували на Богуславщині традицію «річкового хокею». Коли про каток тут навіть не мріяли, хокей в Богуславі вже існував! Багато років поспіль, взимку, чоловіки грали в хокей на природньому льоду рідної Росі. Беззмінний воротар, справжній хокейний аматор, який вивчав техніку гри емпірично (під час самої гри), Михайло Сироїд розповів:

- Раніше ми були ХК «Богуслав», їздили інколи на катки до Білої Церкви або у Київ. Але командою грали не багато, частіше - приєднувалися до інших команд. Нас всі називали –«легіонери з Богуслава». Не одній відомій команді допомогли титули переможців здобувати. Всі наші хокеїсти вчилися грати в хокей самостійно - розчищали сніг на Росі або на ставках – і проводили товариські матчі, а богуславці приходили дивитись, вболівали. Потім самі вболівальники ставали на ковзани і катались на нашому «хокейному полі». Так ми розпочиналии грати в хокей - і я, і Василь Піскун, і Володимир Трищун, і Сергій Гейко, і Олег Цебренко і ще багато інших. Коли побудували «Льодограй» ми розпочали тренуватися на штучному льоду , нас підтримали, команда підсилилася новими гравцями.

Легіонери хокею створили кістяк нової команди – богуславських «Шершнів». До них приєдналися нові гравці, чоловіки різних спеціальностей із різним соціальним статусом – автослюсар, пожежник, підприємці, а ще будівельники, спортсмени, держслужбовці, бізнесмени – люди об’єднані цінностями справжньої чоловічої дружби, волі до перемоги, здорового способу життя. Капітан команди Андрій Полосенко, говорить:

- Я прийшов у команду хокеїстів, маючи досвід гри у регбі, був капітаном юніорської збірної з регбі, потім Національної. Я вступив до складу богуславської хокейної команди, колектив якої став для мене близьким. Командний дух єднає людей, тепер команда «Шершні» - мої друзі. Займаючись аматорським хокеєм, намагаюся принести в команду свої знання, свої ідеї, свій організаторський досвід. Взагалі- то хокей для мене не просто хобі - з хокеєм пов’язана одна моя мрія. У мене двоє маленьких синів, і я б дуже хотів, щоб вони стали хокеїстами. Таких батьків, які бажають своїм дітям успішного спортивного майбутнього, у Богуславі сьогодні чимало. Я переконаний, що всі ті діти, хто сьогодні займаються на катку «Льодограй» мають можливість стати професіоналами, а значить вести цікаве, насичене і багатогранне спортивне життя. В українському хокеї є до того великий потенціал – потрібно повертати національну хокейну збірну до гри у вищому дивізіоні!

Один із гравців Національної збірної з хокею, гравець тих часів, коли українська команда утримувалась попри всі негаразди в дивізіоні лідерів світового хокею - Олександр Матвійчук. Сьогодні він головний тренер дитячої спортивної школи з хокею. Крім того він граючий тренер аматорської команди богуславських «Шершнів».

- Для задоволення можна де завгодно грати. Я з «Шершнями» граю, отримую від гри радість. Завдяки катку «Льодограй» в Богуславі хокей перестає бути виключно зимовим видом спорту, сьогодні всі бажаючі можуть грати в хокей навіть влітку. 23 і 24 серпня ми проводимо аматорський хокейний турнір присвячений Дню незалежності України. Доведеться грати з командами в яких більший досвід гри у хокей ніж у Шершнів. Для нас такий ігровий досвід дуже важливий, потрібно підвищувати свій рівень, адже за нас вболіває весь Богуслав. Думаю, ці змагання будуть напруженими та захопливими як для гравців, так і для глядачів.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page