top of page

Турнір завершився... турніри розпочинаються!

Три місяці тому, 23-24 серпня в Богуславі пройшов турнір, присвячений Дню незалежності України. На початку грудня новий турнір знову збирає любителів хокею в Богуславі. Пригадаємо як пройшов хокейний турнір серед аматорів за підтримки Андрія Полосенка . Літо 2015. Богуслав. Льодограй.

Хокейна слава Богуслава.

Свято Державного прапора і свято Дня незалежності богуславці відзначали разом із хокейними аматорами на катку «Льодограй». Кожну годину тут лунав гімн України, а команди, шикуючись на льоду, традиційно віддавали шану державним символам - гімну і прапору. Пристрасна боротьба, мужність силового протистояння, блискавична зміна ігрових ситуацій – увага богуславців два дні була прикута до подій на льодовому полі.

Розпочався турнір матчем між «Шершнями» та командою з Києва «777», у якому богуславська команда, не змогла здолати суперника. Лише в третьому періоді, після п’яти пропущених шайб, Володимир Трищун «розпечатав» ворота «Трьох сімок» - 5:1 .

Віталій Буточнов, нападаючий ХК «777» розповів: «Ми просто хороші учні! Олександр Матвійчук – наш колишній тренер, сьогодні він грає із командою «Шершнів». І «Шершням» теж є чому у нього повчитися.»

Хокеїсти з Півдня, ХК «Мелітополь» за результатами жеребкування опинилися в групі А турінрної таблиці. Їм довелося грати свій перший матч з «Гефестом» – майбутнім переможцем. Мелітопольці, які вдома не мають власного катка і заради тренувань їздять до Херсону, програли сильній, тренованій команді киян. Рахунок 1:10 на користь «Гефеста». Два наступні матчі з командами Богуслава та Києва мелітопольці знову виграти не змогли.

Юрій Попов, форвард мелітопольської команди говорить: «Ми не про що не жалкуємо, приїхали хоч і здалеку, але турнір дуже цікавий, команди сильні, нам в Богуславі сподобалося, будемо готуватися, щоб наступного разу грати краще.»

Матч між двома київськими командами «Білі ведмеді» – «Нічні вовки» видався вкрай напруженим. З рахунком 3:2 у команди відважних «Нічних вовків», переможців літнього кубку Київської хокейної ліги, видерли перемогу сильні і хитрі «Білі ведмеді». У наступному своєму матчі із командою Сєвєродонецька вовки боролися стійко, цілеспрямовано. Грали на високій швидкості, просто «вгризалися» в лід, змушуючи суперника діяти ще рішучіше. І хоча «Нічні вовки програли «Хіміку» з рахунком 4:3, команда хокейних хижаків запам’ятається надовго!

Майк Тореано, нападаючий команди «Нічні вовки», американець, який вже два роки грає в хокей у Києві, оскільки працює в американському посольстві в Україні розповів: «Я люблю пограти в хокей, хоча займався цим давно, ще у школі, грав на Гавайях, десь у 1996 році, потім жив в Іраку, Афганістані - там хокею не було. Зараз тренуюся з київською командою. Я, скоріше, активний гравець ніж корисний! Погано, що наша команда програла, але нам все одно тут сподобалось. В Богуславі прекрасний каток, нас добре зустрічали. Я планую приїздити сюди інколи з сім’єю - покататися.»

«Білі ведмеді» з командою із Черкас зіграли в нічию, але не вистояли у грі із «Хіміком» у прямому і переносному сенсі. На турнірі був епізод, коли один з гравців «Білих ведмедів» навіть після падіння на лід все ж намагався вдарити ключкою по шайбі аби атакувати ворота суперника.

Черкащани, постійні суперники богуславської команди у товариських матчах, зіграли із сєвєродонецьким Хіміком. Рахунок 5:1 на користь Хіміка. Глядачі і хокеїсти оцінили технічну, тактично виміряну гру сєвєродонецьких спортсменів-любителей.

Ігор Феоктістов, захисник команди «Черкаси» після матчу з Сєвєродонецьком сказав: «Хімік –хороша, добре зіграна команда, а їх воротар, мабуть, кращий на цьому турнірі.» «Взагалі, велика подяка їм, що вони до нас приїхали!» - доповнив нападаючий черкащан Олег Ємець.

Ігор Єдапін, воротар із Сєвєродонецька, був приємно вражений теплим прийомом богуславців, щирістю перших суперників і прекрасними умовами для розвитку зимових видів спорту, створеними на «Льодограї»: «Їхали до вас біля 800 кілометрів. Наш Сєвєродонецьк, фактично перед лінією фронту, блок - пости проїзжали з купою дозволів та звернень. Для нас бажання грати в хокей і вигравати – найголовніше. Вдома ми зараз майже не тренуємось. Каток в нашому місті не працює давно, в Дружківку за 150 км тепер їздимо рідше. 50 відсотків наших гравців, добре, якщо раз на місяць стають на ковзани. Хокей у нас взимку - на річці. Розчищаємо з хлопцями кілька майданчиків для всіх, і для малечі – хокеїстів та фігуристів і для себе – хокейної команди. А за 20-30 кілометрів від нашої ковзанки – рвуться снаряди… Ми раді що приїхали до Богуслава - дуже приємне місто, тут доброзичливі та гостинні жителі. Турнір - насичений, проходить на сучасному, зручному катку, команда «Шершні», хоч і початківці, але грає непогано.»

Кульмінацією турніру стала гра команди «Шершні» з київським «Гефестом». Фаворити турніру зустрілися у матчі, вранці на День незалежності. Вже на 12 хвилині Соседко Максим з команди «Шершні» забив перший гол, а згодом, Андрій Полосенко зробив рахунок 2:0 на користь богуславців. У другому періоді «Гефест» забив першу шайбу в ворота «Шершнів» - 2:1. В третьому періоді Сергій Чуприна і знову Андрій Полосенко збільшують рахунок аж удвічі – 4:1 - «Шершні» розлютилися! На трибунах заповнених вболівальниками відчувався тріумф. Гефестівці, команда з іменем бога вогню і покровителя ковалів, не здавалася, вони прагнули викувати собі славу на льоду - другий і останній в цьому матчі гол «Гефест» вкинув у ворота Михайла Сироіда. З рахунком 4:2 в цьому матчі перемогли богуславські «Шершні».

Льодова програма фігуристів перед вирішальними матчами Відкритого хокейного турніру, присвяченому Дню незалежності змінила атмосферу рішучої боротьби на льоду на атмосферу ліричного споглядання. Виступали вихованці Андрія Савченка, Георгія Старкова, Галини Кухар та Олени Амосової. Фігуристки з Богуслава підготували колективну льодову композицію присвячену святу Незалежності, а вихованці школи фігурного катання з Одеси, Дніпропетровська та Запоріжжя, що тренуються зараз на «Льодограї» показали програми, з якими вони виступатимуть на всеукраїнських та світових змаганнях.

Останні два матчі турніру проходили у піднесеному настрої. Трибуни скандували назви улюблених команд, барабанщиці вибивали дріб і вигукували хокейні «кричалки». Хокеїсти, втомлені, але нескорені мужньо виходили на лід аби далі боротися за перемогу.

В матчі за третє місце «Шершні» здолали київську команду «Білих ведмедів» з рахунком 7: 1. Наприкінці турніру богуславці змогли заощадити сили, витримали тривалу дводенну боротьбу і стати бронзовими призерами. Тричі за матч голи у ворота суперника вклав Андрій Полосенко. Запам’яталося, як майстерно і виміряно він пробив у ближній верхній кут воріт, «у дев’ятку», шайбу, яку важко впіймати навіть досвіченому воротареві. Ще по дві шайби ведмедям забили Сергій Чуприна і Руслан Кальсин.

У фіналі зустрілися найсильніші команди - сєвєродонецький «Хімік» і київський «Гефест». З рахунком 3:0 перемогли кияни. Першу і третю шайби в цьому матчі забив Костянтин Погорельський, гравець команди Гефест, який доречі, живе в славному місті – Богуслав.

Турнір закінчився нагородженням, несподіваним і приємним. На фінальні ігри прибув спонсор турніру, президент компанії «Датагруп» Олександр Данченко. Разом з Андрієм Полосенком він вручив командам пам’ятні кубки і грошові призи. «Гефест» отримав 20 000 гривень за перше місце в турнрі, «Хімік» - 10 000 гривень за друге, а Шершні – 5000 гривень за третє.

Андрій Полосенко, в знак підтримки здорового способу життя пригощав гостей турніру молоком з «Доброї ферми». А на церемонії нагородження нападаючий команди «Шершні», бізнесмен, батько двох синів подякував всім учасникам турніру, і промовив: «Сподіваюся, що саме аматорський хокейний рух дасть відчутний поштовх до найширшої популяризації хокею в нашому районі і області. Я впевнений, що хокейна слава України зароджується саме зараз, тут на Богуславщині, і саме наші діти, вихованці спортивної школи, які сьогодні прийшли на трибуни, через кілька років будуть достойно захищати прапор України на міжнародних змаганнях, а значить - колишня добра слава повернеться до українського хокею!»

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page